Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új alapszabály és új tisztségviselők

Szöveg: V. J. |  2014. május 8. 17:23

A fennállásának huszadik évfordulóját idén ünneplő Honvédség és Társadalom Baráti Körök (HTBK) Országos Szövetségének tisztújító közgyűlését május 8-án, csütörtökön rendezték meg Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti kampuszának dísztermében.

Szelekovszky Ernő, a szövetség elnöke megnyitóbeszédében méltatta az alapítók − köztük Nemeskürty István és néhai Gyuricza Béla vezérezredes − szerepét a HTBK megalakításában és a működés tartós, szilárd alapokra helyezésében.

1595971549
Beszámoltak az elmúlt négy évben végzett munkáról

A választmány az elmúlt négy évben végzett munkájáról szóló beszámolójában nagy hangsúlyt helyezett az alapszabályban foglalt célok megvalósításának elemzésére. Az elnök szóbeli kiegészítésében méltatta a honvédelmi tárcával való együttműködés kiemelkedő jelentőségét. A tagszervezetek munkája közül kiemelte és nagyra értékelte a székesfehérvári szervezetnek a Pákozdi Nemzeti Katonai Emlékhely létrehozásában és működtetésében végzett munkáját, a nyíregyházi HTBK Erdélyben folytatott hazafias-honvédelmi tevékenységét, a nemzeti emlékhelyek és hadisírok gondozását, illetve a sárospatakiak ugyancsak határokon átívelő nyári honvédelmi táborának megszervezését.

Az ellenőrző bizottság jelentése megállapította, hogy a szövetség tagszervezeteinek működése megfelelt az alapszabály előírásainak, a gazdálkodás során törvénytelenség, szabálytalanság nem történt.

1595971549
Papp Ferenc ezredes miniszteri elismeréseket adott át

A közgyűlés − a civil szervezetek működésének támogatásáról szóló törvényben rögzített előírásoknak megfelelően − elfogadta a szövetség új alapszabályát.

A Honvédelmi Minisztérium képviseletében Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatok Osztály osztályvezetője miniszteri elismeréseket adott át. Az ellenőrző bizottság leköszönő elnöke, dr. Várhelyi István a szövetség legrangosabb elismerését, a Gyuricza Béla-emlékgyűrűt vehette át.

Ezt követően a küldöttek megválasztották az országos szövetség új tisztségviselőit.
A következő négy évben az elnöki teendőket ismét Szelekovszky Ernő látja el. Alelnöknek Berencsi Attilát, dr. Görög Istvánt és dr. Varga Józsefet, ügyvezető titkárnak Gereben Andrást választották meg. A felügyelőbizottság elnöke Ruff Ferenc lett. Két küldöttgyűlés között a szervezet munkáját 17 tagú elnökség irányítja.

1595971549
Megválasztották az országos szövetség új tisztségviselőit

Fotó: Kollár Endre