Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Augusztus elsején újra Balaton-átúszás!

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: archív |  2020. július 30. 14:40

A szervezők úgy látják, hogy kedvezők az időjárási feltételek, így szombaton meg lehet tartani az idei Balaton-átúszást, várják az úszókat Révfülöpre, vagy Balatonboglárra.

Az elmúlt hétvégék nem kedveztek a szabadvízi úszóknak, ezért is félve várták a Balaton-átúszás első lehetséges időpontját. Szerencsére a meteorológusok jó időt jósolnak, napsütéssel és 24-25 fokos vízhőmérséklettel. Ami kellemetlen lehet, az a magas UV-sugárzás, illetve a mérsékelt szél miatti kisebb, vagy közepes hullámzás. Előbbire magas fényvédő faktorú napvédő szerrel és fényszűrős úszószemüveggel, utóbbira jól megválasztott úszás- és légzéstechnikával lehet felkészülni.

Természetesen idén is nagyszámban úsznak a katonák az Úszó Erőd keretében. Mivel az Erőd 10 órakor vág neki a távnak, a szervezők kérik, hogy mindenki időben érkezzen, és a 9.45-kor tartandó megnyitóra már essen túl a regisztrációs folyamaton. Fontos az is, hogy lehetőleg mindenki rendelkezzen a kinyomtatott jelentkezési lapjával, illetve orvosi engedéllyel. A helyszínen csak korlátozott számban lesz lehetőség orvosi vizsgálatra.

A szervezők kérik, hogy aki igénybe veszi a hajós szállítást (karszalag ellenében ingyenes Balatonboglár-Révfülöp útvonal egy alkalommal), annál legyen szájmaszk, mert csak ebben az esetben szállhat fel a hajóra! A helyszínen maszkot vásárolni nem lehet!

Újdonság, hogy a katonák a balatonboglári Úszó Erőd tábort nem a megszokott helyén találják majd, hanem a célba érkezve jobbra fordulva juthatnak el hozzá.

1596113113

További részletek a csatolt dokumentumokban!