Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az alakulatokhoz is megérkezett a Mikulás

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. december 8. 19:50

Az elmúlt napokban a Magyar Honvédség alakulataihoz is megérkezett a Mikulás, az ott szolgáló katonák és honvédelmi alkalmazottak gyermekeinek legnagyobb örömére. (Összeállításunk folyamatosan frissül.)

MH 86. Szolnok Helikopter Bázis

Karácsonyhoz közeledve, immár hagyományt teremtve, ünnepi forgatagot rendeztek az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison, december 6-án.

A Szolnok Repülő Dandár Szociális Alapítvány szervezte adventi vásáron rendkívül sokszínű kínálat, egyebek mellett saját készítésű lángos, sokféle házi készítésű sütemény és egyéb finomságok, díszek, ékszerek, játékok, kézműves termékek és az alapítvány által forgalmazott ajándéktárgyak várták az érdeklődőket. A szervezők elmondták, a rendezvény alapvető célja az volt, hogy a vásár bevételével az alapítvány által támogatott, nehéz helyzetben lévő katonacsaládok sorsán segítsenek.

1596073275

A nap második eseménye a Mikulásfutás volt, immár nyolcadik alkalommal. A kicsivel több, mint két kilométeres távot az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonái és az Ittebei Kiss József hadnagy laktanyába települt katonai szervezetek állományából több mint ötvenen teljesítették. A célba érkezőket – szaloncukorral, csokimikulással és forró teával, Mikulásnak öltözve – Nagy István nyugállományú alezredes, protestáns lelkész és Kálinger Roland őrnagy, katolikus tábori lelkész várta. A helyszínen lehetőség volt mikuláscsomagok megvásárlására, melyek bevételének teljes összegéből a legnehezebb helyzetben lévő családok gyermekeit támogatják. 

1596073275

Szöveg és fotó: MH 86. SZHB

* * *

Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ

Tartalmas családi napot tölthettek el gyermekek és szüleik a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ „Mikulásország" rendezvényén, december 8-án, vasárnap.

1596073275

A program a Télapó érkezésével kezdődött, majd a gyermekek beszélgethettek vele, szavalhattak neki, cserébe természetesen mindenki megkapta a várva várt ajándékcsomagot is.

Míg a „Mikulás-műhelyben" kézműves-foglalkozáson és arcfestésen vehettek részt a gyerekek, a színházteremben idén az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, Budapest Helyőrség Zenekar és Ress Hajnalka lenyűgöző Mikulás-koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők. A könyvtár egész napos nyitva tartással és érdekes, könyvtári barangolással várta a családokat.

1596073276

Szöveg és fotó: Kresz Fruzsina

* * *

MH Katonai Közlekedési Központ

1596073276

Idén is családias hangulatban telt a Télapó-várás az MH Katonai Közlekedési Központban (MH KKK). Az alakulatoknál dolgozó szülők gyermekei festéssel, színezéssel és hűtőmágnes készítésével várhatták az interaktív gyerekműsor kezdetét és Mikulás érkezését.

A gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendett a hűtőmágnes-készítés, amelyet különböző színű lapokból saját maguk készíthettek el.

A tavalyi évtől eltérően idén valami újdonsággal szerette volna az alakulat meglepni a kicsiket, ezért két fellépő is érkezett az MH KKK-hoz, akik a gyermekek bevonásával rövid műsor keretében tették színesebbé a Mikulás ünnepét.

Ezután érkezett a nap legfontosabb pillanata, amikor – az MH KKK munkatársai hathatós közreműködésével – a Lappföldről érkező Mikulás a krampuszával mindenkiről megemlített egy-két kedves szót, puttonyából elővarázsolta az ajándékait, majd továbbindult, hiszen sok más gyermek is várta már.

1596073276

Szöveg és fotó: Gajda Fanni Anna

* * *

MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred

1596073276

Logisztikus Télapó látogatta meg a kaposvári alakulatnál szolgálatot teljesítő katonák és honvédelmi alkalmazottak gyermekeit a laktanyában, majd Mosdósra indult, hogy a beteg gyerekeket is megajándékozza.

Gyerekzsivajtól volt hangos a logisztikai ezred Mikulás-nap alkalmával. Nemcsak a gyerekek, de a szülők is izgatottan várták, hogy megérkezzen a Télapó. A ráhangolódás karácsonyi zenékkel és a picik táncával telt, a Vattacukor zenekar valódi Télapóváró hangulatot teremtett. Miután belépett a terembe az ősz öregúr, egyből elcsendesedett a tömeg és mindenki megkapta végre a várva várt csomagot.

A Télapó következő úti célja a Kaposi Mór Oktató Kórház Gyermekrehabilitációs Egysége volt, ahol beteg gyerekeket látogatott meg.  Természetesen az ajándékozás itt sem maradt el, ám a beteg gyerekek nem csupán a Télapótól kaptak meglepetést, hanem a katonáktól is, akik rengeteg játékot vittek, amiből minden apróság kedvére válogathatott.

1596073277

Szöveg és fotó: Löbl Eszter hadnagy

* * *

MH 25. Klapka György Lövészdandár

1596073277

Már sok-sok éve hagyomány az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál, hogy december elején a laktanyában dolgozók gyermekeinek Mikulás-ünnepséget szerveznek.

Idén december 4-én érkezett a Mikulás a tatai alakulat gyermekeihez. A kicsiket és a nagyobbakat színes programokkal várták a szervezők: mindenki kedvére kiélhette a kreativitását a kézműves foglalkozásokon, amelyek során ajándékokat és karácsonyi díszeket készíthettek a gyerekek és szüleik. A rendezvényre a délután folyamán megérkezett egy manó is az Északi-sarkról, hogy a gyerekeknek egy interaktív zenés műsorral kedveskedjen, amíg a nagyszakállú be nem toppan. A Mikulás természetesen most sem jött üres zsákkal, mindenkinek jutott a szép piros csomagba rejtett finomságokból.

1596073277

Szöveg és fotó: Petrovics Renáta