Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Az alegységzászlót megőrzésre átadom!”

Szöveg: Vén Attila |  2014. január 23. 15:22

Zászló átadási ünnepséget tartottak január 21-én, kedden a budapesti II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakközépiskolában.

1595966106
Testközelből

A közel egy éve becsülettel őrzött zászlót a 13. évfolyamos diákok ünnepélyes keretek között adták át a 12. évfolyamos, katonai alapismereteket tanuló társaiknak. A rendezvényen részt vett Kun Szabó István dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka, Budapest helyőrségparancsnoka is.

Kun Szabó dandártábornok ünnepi beszédében kiemelte: a zászló mindig is fontos volt a katonák életében, hiszen az összetartozást, a csapatszellemet jelképezi. A két évvel ezelőtt elindított KatonaSuli-program által a közös cél megvalósulni látszik, mert az iskola falain belül megszokottá vált az egyenruha látványa.

1595966107
A jövő katonái?

Dr. Kovács Gábor rendőr dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorhelyettese méltatta a katonai alapismeretek, mint érettségi tantárgy jelentőségét, amely alapot biztosít, hogy a tanulók jövőjük tervezésénél a közszolgálatban való elhelyezkedést részesítsék előnyben. Röviden ismertette a NKE felépítését, valamint követelményrendszerét. 

Szénégető Krisztina, az iskola igazgatója beszédében a KatonaSuli-program csapatépítő szerepét és a diákok egyéni sikereit emelte ki, amelyek a tanulmányi eredményeken is megmutatkoznak.

Az ünnepség központi mozzanata volt a zászló átadása, valamint az évfolyamjelző sávok felhelyezése. A rajparancsnoki kinevezéseket és a kiválóan teljesítő tanulóknak járó tárgyjutalmakat Kun Szabó István dandártábornok adta át.
Az ünnepséget Lengyel Andrea zászlós és Rostás Attila Zoltánné főtörzsőrmester előadásai színesítették. A rendezvény végén a Budapesti Helyőrség Zenekar adott koncertet.

1595966107
Ünnepélyesen…


Fotó: Szabó Lajos zászlós