Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az egészség a legfontosabb

Szöveg: Varga Bernadett zászlós |  2015. február 1. 13:25

Az MH Kiképzési és Doktrinális Központ Doktrinális Koncepciófejlesztési Osztály tudományos szakkönyvtárának szervezésében rendeztek könyvbemutatót január 29-én, csütörtökön, Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban.

Hasonló könyvbemutatót minden hónapban rendeznek, célja pedig az, hogy könyvtárat ritkábban látogatók számára is ismertek legyenek az itt megtalálható könyvek és folyóiratok.

A csütörtöki bemutatót megnyitva Szpisják József dandártábornok, az MH Kiképzési és Doktrinális Központ parancsnoka hangsúlyozta: „megtiszteltetés számunkra, hogy helyet adhatunk ennek a rendezvénynek, hiszen a honvédségnek régi a kapcsolata a szerzőkkel".

1595987115

Dr. Taraczközi István, a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének alapítója és elnöke, hosszú évekig hivatásos katonaorvosként szolgált, dr. Milesz Sándor pedig közel egy évtizede vesz részt a honvédség tudományos és szociális tevékenységében.
Könyvük, Az Aloe Vera – a XXI. század legismertebb gyógynövénye című kiadvány az aloe gyógynövény felhasználásának módjait mutatja be az ókortól napjainkig. A történelmi korokba helyezett fikciós történetek mellett megtalálhatóak a szakirodalmi hivatkozások is, melyek a gyógynövénnyel kapcsolatos tapasztalati megfigyeléseket és tudományos eredményeket egyaránt bemutatják.

A könyvet dr. Benkő Szilvia mikrobiológus méltatta, aki a hazai aloe kutatásban úttörő szerepet játszott, tudományos és szakorvosi véleményével támasztotta alá ennek a gyógynövénynek jótékony hatását.

1595987116

A könyvbemutatón megismert másik kiadvány, az Elixír című könyv számos, különféle táplálkozási szokást és gyógymódot vesz sorra. Részletesen bemutatja a tápanyagokat, a táplálkozásban nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, vitaminokat és gyógynövényeket. A leírtakat dr. Révész Edit szívsebészeti aneszteziológus  szakorvosi véleményekkel támasztotta alá a könyvben. 

A bemutatott könyvek megtalálhatók a tudományos szakkönyvtárban.

1595987116


Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária