Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az elmúlt évet értékelve, a feladatokat meghatározva

Szöveg: Mátyás Andrea - Balázsi Edit |  2013. március 23. 19:27

A napokban több alakulatnál is megtartották az idei értékelő és feladatszabó értekezletet. Összeállításunkban a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó- és Vezetéstámogató Ezred és az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis értekezleteiről készült tudósításokat közöljük.

Székesfehérvár. Az MH 43. Nagysándor József Híradó- és Vezetéstámogató Ezrednél dr. Révész Gyula mérnök ezredes, parancsnok értékelte az elmúlt év feladatait, illetve szólt az idei esztendőben az alakulat előtt álló teendőkről is. Révész ezredes ezt követően az alakulat 29 katonájának adományozott oklevelet a rendkívüli hóhelyzetben tanúsított kiemelkedő helytállásuk elismeréseként.

Varga Csaba dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) törzsfőnöke kiemelte: profizmus jellemzi az alakulat katonáinak tevékenységét, ami megmutatkozott egyebek mellett a civil társadalom felé mutatott teljesítményen, például a március 15-ei hétvégén, a rendkívüli időjárás során tanúsított helytállásban.

Vass Sándor mérnök dandártábornok, a Honvéd Vezérkar híradó, informatikai és információvédelmi csoportfőnöke elismeréssel szólt az elvégzett munkáról. Hangsúlyozta: az elmúlt napok szokatlan időjárása miatt kialakult katasztrófahelyzet elhárításából az alakulat is kivette a részét.

1595951191

Szolnok. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis éves értékelő és feladatszabó értekezletén Lamos Imre dandártábornok, a bázis parancsnoka részletesen értékelte a főnökségek és a zászlóaljak elvégzett munkáját. A tudományos munka területén elismeréssel említette Magó Károly zászlóst, akinek kutatómunkája során elért eredményeit Szolnok városa a Laki Kálmán-díj odaítélésével jutalmazta.

Lamos tábornok kiemelte az alakulat által biztosított két afganisztáni misszió, az AMT és az AAT sikeres tevékenységét. Emellett szólt a START-munkaprogram és a KatonaSuli-program eredményeiről is.

Dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese megköszönte a bázis előző évi munkáját. Elmondta: az alakulat vezetése szilárd, kezdeményező, új megoldásokat kereső. A tábornok elismerően beszélt a bázis eredményeiről, külön kiemelve az előretolt repülésirányító (JTAC) -képességet.



Fotó: Bödő Viktória és Papp Béla főhadnagy