Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az első gyertya

Szöveg: Tóth Andrea |  2014. december 6. 13:05

„Fontos, hogy karácsony közeledtével megálljunk, és gondoljunk azon embertársainkra, akik akár itthon, akár külföldi misszióban teljesítenek szolgálatot” − e szavakkal köszöntötte Takács Attila dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka az első adventi gyertyagyújtás résztvevőit a debreceni Kossuth-laktanya imatermében.

1595983875

A debreceni dandárnál évek óta hagyomány már, hogy a katonák az adventi koszorú fényei mellett vetnek számot az elmúlt évben történt eseményekkel − legyen szó misszióról, gyakorlatokról.
A rendezvényen Takács Attila dandártábornok gyújtotta meg az első gyertyát és osztotta meg ünnepi gondolatait az érdeklődőkkel: „Ebben az időszakban több időnk jut a családunkra, bepótolhatjuk az év közben elfelejtett vagy elodázott teendőinket. Fontos a megbocsátás, illetve, hogy örüljünk az apró dolgoknak is."

Szentesi Csaba őrnagy, a dandár görög katolikus tábori lelkésze beszédében a pásztorok szerepét és tiszta szívűségét hangsúlyozta. Egy példázaton keresztül így magyarázta: „A világ a szívünkben tükröződik, és akinek a szívét jóindulat tölti el, az barátokra, békességre lel, akárcsak a pásztorok."

A második gyertyagyújtás december 8-án lesz a Kossuth-laktanya imatermében.

1595983875

Fotók: a szerző felvételei