Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az első lépések

Szöveg: Sályi Gergő törzsőrmester |  2015. szeptember 4. 18:28

Megtették tiszti pályafutásuk első lépéseit az augusztus 20-án felavatott hadnagyok a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél. Az öt tiszt bemutatkozott az alakulat állományának, s – csatlakozva a júliusban érkezett altisztekhez – jelenleg egy négynapos összevont felkészítésen ismerkednek meg az alakulat napi életével, működésével, elsajátítva a parancsnoki teendők ellátásához szükséges általános ismereteket.

A fiatal hadnagyok augusztus utolsó napján kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának légvédelmi rakéta specializációján végzett tisztek számára már nem volt teljesen ismeretlen a közeg a győri alakulat, hiszen előírt szakmai gyakorlataik idején több hónapot is eltöltöttek már a Likócsi laktanyában.

1595999722

Ugyanez elmondható az MH Altiszti Akadémia kétéves modulrendszerű képzését teljesített őrmesterekről is. Az ifjú hadnagyok és őrmesterek számára szeptember 1-jén kezdődött az úgynevezett beillesztő foglalkozás.

1595999722

Az újoncokat Kovács Ferenc ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte, aki ismertette a katonákkal szemben támasztott követelményeket, a szolgálatteljesítés alapelveit, valamint a munkavégzés során elvárt hozzáállást is. A parancsnok kitért az ezred előtt álló fő feladatokra, mint a pályakezdők számára kínálkozó előmeneteli lehetőségekre, továbbá személyes segítségét is felajánlotta a minél eredményesebb beilleszkedéshez.

1595999722

Fotó: a szerző felvételei

Címkékgyakorlat