Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az értékteremtés húsz éve

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Tóth László |  2020. február 8. 19:07

A Magyar Honvédség társadalmi támogatottságának az ilyen szervezetek a tartópillérei – mondta Szabó István honvédelmi államtitkár a Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége ünnepi közgyűlésén, február 8-án, Budapesten.

1596075924

Húsz évvel ezelőtt, 2000. február 8-án alakult meg a Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége (HOKOSZ), amely legfontosabb feladatának a tagszervezetei működési feltételeinek biztosítását, azok képviseletét és támogatását tekinti. A szövetség a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban szombaton tartotta jubileumi közgyűlését.

Az esemény fővédnöke Szabó István honvédelmi államtitkár volt, aki köszöntőjében úgy fogalmazott: az, hogy a szervezet húszéves jubileumot ünnepelhet, éppen azt az üzenetet hordozza magában, hogy sikerült az alapításkor megfogalmazott célokat, elgondolásokat megvalósítani. „Támogatják és segítik a tagszervezetek munkáját. Többezer fős taglétszámuk van, és soraik között nem csak nyugállományú katonák és honvédségi nyugdíjasok, hanem más fegyveres testülethez tartozó nyugállományúak is találhatók. Ez óriási eredmény, olyan érték, amelyre méltán lehetnek büszkék" – fogalmazott Szabó István.

1596075925

A tárca honvédelmi államtitkára hangsúlyozta: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program egyik legfontosabb célkitűzése a társadalmi kapcsolatok és támogatottság szélesítése. Ennek a célnak az elérésében a HOKOSZ eddig is kiváló munkát végzett. A Magyar Honvédség társadalmi támogatottságának éppen az ilyen szervezetek a tartópillérei, hiszen tagjainak tapasztalata felbecsülhetetlen – mondta Szabó István. Az államtitkár megköszönte az önzetlen munkát, egyben arra kérte a résztvevőket, hogy a jövőben is legyenek partnerek a honvédelem ügye érdekében végzett munkában.

A HOKOSZ nevében Kovács Imre nyugállományú dandártábornok, a szervezet alapítótagja ismertette röviden a megalakulás körülményeit és az azóta elvégzett munkát. Az esemény elismerések átadásával zárult.

GALÉRIA