Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ősz első sorakozója a tűzszerészeknél

Szöveg: dr. Markovics Zita főhadnagy |  2018. szeptember 8. 17:15

Ezredsorakozón köszönte meg Szilágyi Zsolt ezredes, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred parancsnoka az alakulat dolgozóinak a nyári hónapokban tanúsított kiemelkedő helytállását.

1599192747
„Amíg az elmúlt hetekben az emberek általában szabadságon voltak, kikapcsolódtak, önöknek egészen más dolguk volt, például biztosítani a nyugalmas pihenéshez szükséges feltételeket. Eddig csaknem 1250 bejelentés érkezett hozzánk feltételezett robbanótestről, ebből több mint háromszáz igényelt azonnali intézkedést. A köszönet elsősorban a tűzszerészeket, a hadihajósokat és a búvárokat illeti, de az ő munkájukhoz szükséges hátteret szolgáltató – például logisztikai – szakemberek munkája is elismerésre méltó" – mondta Szilágyi Zsolt ezredes. A parancsnok a közszolgálati feladatok ellátásán túl kiemelte a 170 éves a Magyar Honvédség rendezvénysorozat keretében megtartott 170 éves a honvéd folyami hadihajózás – Nyílt Nap az MH Hadikikötőben családi rendezvény magas színvonalát. Mint mondta: a nyílt nap megszervezése és lebonyolítása olyan csapatmunka volt, amely bizonyítja, hogy ez a létszámát tekintve nem túl nagy alakulat összetartó, kreatív és lelkiismeretes embereket foglal magában.

1599192747
Szilágyi Zsolt ezredes szerint példaértékű volt a hadihajós, a búvár- és a tűzszerész katonák munkája július elején, amikor egy, az Erzsébet hídnál lévő Duna-szakaszon talált szovjet gyártmányú száz kilogrammos légibombát kellett felkutatni, kiemelni, beazonosítani, végül biztonságos körülmények között elszállítani a helyszínről.

1599192747
A parancsnok tájékoztatta a katonákat arról is, hogy jó néhány köszönőlevelet kapott az ezred a katonai és társadalmi rendezvényeken való részvétel miatt, s méltatta a katonák hazai és nemzetközi gyakorlatokon való sikeres szereplését. Példaként említette az IRON CAT magyar-szerb közös flottillakiképzést a Duna magyarországi szakaszán, a Red Bull Air Race rendezvényben való közreműködést, a tűzszerész és a robbanóanyag-kereső kutyás tanfolyamok rendezését. Megköszönte azon alkalmazottak munkáját, akik más katonai szervezeteknél folytatják tovább pályafutásukat, emellett elismerését fejezte ki azon katonák számára, akik kitartó munkájuknak köszönhetően állománykategóriájukban előrébb léphettek.

1599192748
Szilágyi Zsolt ezredes végül további sikereket és kitartást kívánt az ezred dolgozóinak az előttük álló közszolgálati és egyéb feladatok teljesítéséhez, kiemelten a szeptember 28-án tartandó Tűzszerészek Napja rendezvény méltó megrendezéséhez.

1599192748
Fotó: a szerző felvételei