Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az újraélesztést gyakorolták

Szöveg: honvedelem.hu / honvedkorhaz.hu |  2019. május 1. 15:39

Újraélesztési képzésen vettek részt a napokban a Magyar Honvédség alakulatainál szolgáló egészségügyi munkatársak Budapesten, az MH Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézetében.

http://www.honvedkorhaz.hu/cikk/1787
1599201832
Az egészségügyi szakemberek 24 darab, modern, AMBU MAN típusú bábun gyakorolhatták az újraélesztést. Ezek az eszközök alkalmasak a defibrillátor használatának gyakorlására, valamint a sürgősségi ellátásban fontos EKG rendellenességek felismerésének elsajátítására is.

A képzésen a katonai szervezetek egészségügyi végzettségű, illetve egészségügyi beosztásban dolgozó munkatársai –  szakápolók, asszisztensek, mentőtisztek, orvosok – vettek részt. Azok a szakemberek, akik a későbbiekben a saját alakulataiknál tartanak majd oktatásokat, képzéseket a náluk szolgáló egészségügyi szakállomány, valamint – lehetőség szerint – a nem egészségügyi végzettségű munkatársak részére is. Ezzel is segítve, hogy minél többen elsajátíthassák az újraélesztést, valamint gyakorolhassák annak magas szintű végrehajtását.

1599201833

Fotó: honvedkorhaz.hu