Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az Úr áldásával

Szöveg: Szabó Viktor |  2015. február 8. 12:12

Új kezdeményezés indult útjára az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál, a házszentelés mintájára a dolgozók irodáit szentelik meg.

1595987442

A házszentelés eredete a 16. századig nyúlik vissza. Ezt a régi szép szokást a HM Katolikus Tábori Püspökség lelkésze, Rácz István százados irodaszentelés formájában akarja újra feléleszteni. Úgy gondolja, mivel jelen korunkban sok időt töltünk munkahelyünkön, az irodák megszentelése nagy segítséget jelent, de továbbra is otthonaink megáldása a fontosabb. A dandár állományát elektronikus körlevélben értesítette az irodaszentelés lehetőségéről, s az ennek eredményeképpen érkező felkérések száma őt magát is meglepte.

1595987442

Rácz százados az alakulat több alegységétől is számos megkeresést kapott, hogy szentelje meg munkahelyüket. Többek között a dandár megbízott parancsnokától, Piros Ottó ezredestől, akinek felkérésére a parancsnoki értekezleten a Mária Terézia-termet is megszentelte. Nemcsak a Petőfi-laktanyából, hanem a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központból és a Lehel úti objektumokból is érkeztek felkérések. Sok részleg- vagy alegységparancsnok az irodájában megforduló vallásos emberekre való tekintettel érezte elengedhetetlennek munkahelye megáldását.

A lelkész nem titkolt szándéka az irodaszentelések által elérni, hogy a dolgozók otthonaikat is megszenteljék, s ennek kitűnő bizonyítéka, hogy többen is felkérték azok megáldására.

1595987443

Fotók: Singer Éva hadnagy és a szerző felvételei