Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bajtársak lettek

Szöveg: Skrinyár Eszter alezredes |  2017. június 18. 16:56

Új szintre emelte társadalmi kapcsolatainak szervezését és a civil szervezetekkel történő kapcsolattartást a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (HFKP) és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ). A héten aláírt együttműködési megállapodás alapján közvetlenebb és összehangoltabb lesz a két szervezet munkája, hogy közös erőfeszítéssel szolgálhassák tovább a honvédelem ügyét.

1596034327

Az együttműködés fő célja, hogy a hazafias és honvédelmi neveléssel, oktatással, tudományos kutatással kapcsolatos feladatokat a két szervezet együtt, egymást erősítve végezze, így támogatva az MH HFKP egyik kiemelkedő feladatát, az Önkéntes Tartalékos Rendszer átalakítását és népszerűsítését. A közös kommunikáció reményeik szerint hatványozza annak eredményességét, hogy a szükséges információik eljussanak azokhoz a diákokhoz és munkavállalókhoz, akikre elsősorban számítanak a tartalékos rendszer új elemének, a területi elven szerveződő tartalékos járási századok megalakításánál.

„A honvédelem ügyét felvállaló civil és katonai szervezetek együtt erősebbek a honvédelem és a haderő érdekeinek szolgálatában – hangsúlyozta Takács Attila dandártábornok, az MH HFKP parancsnoka.

Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a BEOSZ elnöke a tagszervezeteknél felhalmozott szellemi kapacitást és gyakorlati tapasztalatokat, továbbá azok kapcsolatrendszerét ajánlotta a HFKP-nak.

Az együttműködési megállapodás az MH HFKP és BEOSZ között az előbbi megalakulása óta tartó, jól működő közös munkát tette hivatalossá.

1596034328

Fotó: Kiséri-Nagy Ferenc