Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bajtársi találkozó Kalocsán

Szöveg: Törőcsik Krisztina |  2014. december 3. 20:11

Dr. Kovács György nyugállományú mérnök ezredes, a Kalocsai Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Körének elnöke bajtársi találkozóra invitálta az egykori, valamint a jelenleg is aktív légvédelmi katonákat.

1595983835

A meghívásnak eleget téve az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakéta Ezredet Matyi Tibor alezredes, az alakulat hadműveleti központ parancsnoka képviselte. A győri alakulat jogelőd szervezetének, a 15. Kalocsa Légvédelmi Rakétaezred megalakulásának 52. évfordulója alkalmából közel negyvenen látogattak el az egykori katonai szervezetnek otthont adó városba.

A találkozó a Foktői úti laktanya Légvédelmi Emlékparkjában múltidézéssel vette kezdetét. A résztvevők koszorúzással emlékeztek meg az elhunyt bajtársakról. A megemlékezés után a Miskei úti laktanyában a rendezvény jellegét tükrözendően, a légvédelmi technikai eszközök által nyújtott háttér előtt gyűltek össze a résztvevők egy közös fénykép erejéig.

1595983835

A külső helyszíneken zajló programok után a rendezvény állománygyűléssel folytatódott. Ezt követően a Csapattörténeti Emlékszoba megtekintése adott lehetőséget a múlt képeinek és eseményeinek felelevenítésére.
A találkozó végül kellemes hangulatú vacsorával és bajtársi beszélgetéssel zárult.

1595983835

Fotó:
Matyi Tibor alezredes