Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Befejezték a Pilisi Parkerdő Zrt. tűzszerészeti átvizsgálását

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. április 29. 20:10

Befejezték a Pilisi Parkerdő Zrt. területén a Budakeszi határához tartozó erdő tűzszerészeti átvizsgálását, miután ott hétfőn világháborús robbanótesteket és lőszereket találtak – közölte az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje április 29-én, kedd este az MTI-vel.

Várkonyi Melinda főhadnagy elmondta, hogy a kedd délutáni átvizsgálás során összesen négy 2 centiméter átmérőjű és egy 7,5 centiméter átmérőjű páncéltörő gránátot, mintegy másfél kilogrammnyi gyalogsági lőszert, valamint csaknem tíz kilogrammnyi, robbanóanyagot nem tartalmazó robbanótest maradványt találtak.
Az érintett terület lezárása egyetlen turistautat érintett, de mostanra feloldották a lakosságvédelmi intézkedéseket, így a parkerdő újra zavartalanul és biztonságosan látogatható – tette hozzá a kommunikációs tiszt.

Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője korábban azt mondta: a robbanótesteket a Budakeszi határához tartozó erdőben találták. A terület lezárása a vadaspark látogathatóságát nem befolyásolja.

Címkéktűzszerész