Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Beillesztő foglalkozás tiszteknek, altiszteknek

Szöveg: Horniák Dóra |  2017. augusztus 31. 9:25

Augusztus utolsó hétfőjén megkezdődött az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál (MH BHD) beosztásba helyezett pályakezdő tisztek és altisztek beillesztő foglalkozása.

Hat, augusztus 20-án felavatott tiszt, valamint tizenhárom július 7-én esküt tett altiszt kezdte meg katonai szolgálatát az MH BHD-nál.
A tisztek közül a legtöbben az MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpontnál (MH HIRFK) kaptak beosztást, de az Információvédelmi Főnökségnél, illetve a 32. Nemzeti Honvéd Díszegységnél (32. NHD) is megkezdte szolgálatát egy-egy katona.

1596038133

Az altisztek – akik már korábban is a dandárnál teljesítettek szolgálatot legénységi állományúként – többnyire ugyanazon szervezeti elemnél, a 32. NHD-nél folytatják tevékenységüket, de néhányan a szállítózászlóaljnál, a támogató zászlóaljnál, az Egészségügyi Főnökségen és az MH HIRFK-nál szolgálnak a jövőben.

Az egyhetes felkészítés megnyitóján a tiszteket és az altiszteket Baráth Ernő ezredes köszöntötte.
Az alakulat parancsnoka hangsúlyozta: a pályakezdők egy nagy múlttal rendelkező katonai szervezethez kerültek, rengeteg felelősségteljes feladatban lesz részük, amelyekhez maximális precizitás, kitartás szükséges.
Az ezredes azt is kiemelte, hogy a katonáknak a dandár jó hírét és a katonai rendet kell szem előtt tartaniuk. Ehhez fontos, hogy szívvel, lélekkel, az alakulat részévé válva, hagyományait folyatva, aktívan hozzájáruljanak a feladatok sikeres végrehajtásához.

1596038133

A felkészítés célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek az adott szervezeti elem napi életének megtervezéséhez, irányításához szükséges okmányokkal, a katonai szolgálatra egységesen előírt alapvető szabályzókkal, parancsokkal, a dandár mindennapi életével, feladataival. Emellett információt kapnak a dandár mindennapi életét irányító parancsokról, intézkedésekről, valamint a katonák alapvető jogairól, kötelezettségeiről.

A résztvevők mindemellett megismerhetik az MH BHD történetét, szervezeti felépítését, alaptevékenységét, valamint feladatrendszerét.
Tájékoztatást kapnak többek között az egészségügyi ellátás rendjéről, híradó- és informatikai szolgáltatásokról, valamint általános ügyviteli ismeretekről. Szó esik a vezénylőzászlósok helyéről, szerepéről, az alakulat kiképzési rendszeréről, az alapvető természetbeni járandóságokról és pénzügyi kérdésekről is.

A felkészítő foglalkozás szeptember 1-jéig tart.

Fotó: MH BHD

Címkékkiképzés