Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bélyegek mindenről, mindenkinek

Szöveg: Kovács Dániel |  2015. november 4. 9:16

Megnyitotta bélyeg-különlegességeket bemutató kiállítását az MH Gábor Áron Bélyeggyűjtő Kör november 2-án, Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. A korábbi évekhez hasonlóan idén is igazi ritkaságokat láthatnak az érdeklődők, amelyek a történelmet, flórát-faunát, sportot, művészetet és egyéb különlegességeket mutatnak be.

1596003401

Bélyegek mindenről, mindenkinek címet kapta az MH Gábor Áron Bélyeggyűjtő Kör idei nagyszabású kiállítása. A cím találó, hiszen a szervezők ez alkalommal a sokszínűségre törekedtek, így nem csupán egy vagy két téma jelenhetett meg a kiállítás harminc keretoldalán. A témák szerint csoportosított bélyegek között láthatók a történelmet, társadalmat, flórát-faunát, sportot, művészetet és egyéb különlegességeket bemutató alkotások, amelyeket még a mai napon, azaz  november 4-én megtekinthetnek az érdeklődők.

A kiállítást Tóth Csaba Kornél, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének elnöke nyitotta meg, aki köszöntő beszédében méltatta az MH Gábor Áron Bélyeggyűjtő Kör tagjainak munkáját, és arra is felhívta a figyelmet, hogy 2017-ben lesz százötven éves a Magyar Posta, és ezzel együtt a hazai bélyeggyűjtés is.

1596003402

Az MH Gábor Áron Bélyeggyűjtő Kör 1958 októberében alakult, tagjai azóta folyamatosan végzik a bélyegek gyűjtését, a tagok gyűjteményeiből száznál is több keretet lehetne megtölteni. Több évtizedes tevékenységük során rengeteg kiállítást szerveztek, vidékre is visznek anyagokat – tudtuk meg Mándi Tibortól, a bélyeggyűjtő kör vezetőjétől.

1596003402

Fotó: a szerző felvételei