Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bemutatták az új vezérkarfőnök-helyetteseket

Szöveg: Faragó Fanny |  2018. január 22. 20:02

Ünnepi állománygyűlés keretében mutatta be január 22-én dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök az új vezérkarfőnök-helyettest és a vezérkarfőnök koordinációs helyettesét a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában.

1596043621

Hétfő reggel mutatta be a vezérkarfőnök Huszár János altábornagyot a honvédelmi tárca állományának. Az altábornagy hivatalosan is a Honvéd Vezérkar főnök helyetteseként folytatja munkáját, miután január 11-én, csütörtökön átadta az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoki beosztását Korom Ferenc vezérőrnagynak. Dr. Benkő Tibor vezérezredes szintén e rendezvényen mutatta be a kollégáknak Szabó István vezérőrnagyot, a Honvéd Vezérkar főnökének koordinációs helyettesét.

1596043621

Az ünnepi állománygyűlésen a Honvéd Vezérkar főnök a korábbi helyettesek szolgálatát is méltatta, köszönetet mondva az elmúlt években végzett kitartó munkáért. Dr. Orosz Zoltán altábornagy katonai képviselőként Brüsszelben, Varga János altábornagy pedig Monsban, a Nemzeti Katonai Képviselet vezetőjeként képviseli tovább a Magyar Honvédséget. „A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program megvalósítása és NATO általi elfogadása olyan embereket kíván a külszolgálatokban, akik kellő tapasztalattal, tudással és elszántsággal rendelkeznek, ahhoz, hogy a nemzeti érdekeknek megfelelően képviseljék hazánkat és a Magyar Honvédséget a Szövetségben." – mondta a vezérkarfőnök.

1596043622

Az új helyettesektől a vezérkarfőnök azt várja, hogy legjobb tudásuk szerint dolgozzanak azért, hogy a Zrínyi 2026 Programban megvalósuló fejlesztések a lehető legnagyobb mértékben járuljanak hozzá a Magyar Honvédség megerősödéséhez, egyben Magyarország biztonságának megőrzéséhez.

Fotó: Tischler Zoltán