Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Biztonság, honvédelem, haderő

Szöveg: Révész Béla |  2019. április 30. 17:42

A Milton Friedman és a Corvinus Egyetemen folytatódott a Biztonság, honvédelem, haderő című védelempolitikai roadshow.

1599201819
A katonai életpályáról, a Magyar Honvédségről és hazánk NATO-ban betöltött szerepéről szól az az előadássorozat, amelynek újabb állomásaira a Milton Friedman Egyetemen és a Corvinus Egyetemen került sor április 29-én és 30-án.

A sorozat egy tavalyi, ugyanebben a témában tartott nemzetközi konferencia nyomán indult el a Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály szervezésében. Az akkori szimpózium ugyanis annyira sikeres volt a résztvevő egyetemisták körében, hogy a főosztály tizenöt felsőoktatási intézményben szervez eszmecserét a Magyar Honvédségről, valamint a hazánkat érintő védelempolitikai aktualitásokról.

1599201820
A roadshow április közepén kezdődött a Pécsi Tudományegyetemen, ezt követte a két fővárosi intézmény, ahol Peterson Márk hadnagy, az MH Anyagellátó Raktárbázis Logisztikai Századának szakaszparancsnoka tartott előadást. A programsorozat elsődleges célja, hogy felkeltse az érdeklődést a honvédelem és egy biztonságos társadalom felépítésének ügye iránt.

A Biztonság, honvédelem, haderő roadshow május 2-án, a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolájában folytatódik.

1599201820
Fotó: Tischler Zoltán és Dévényi Veronika