Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bombát találtak a csongrádi uszodában

Szöveg: Takács Vivien |  2015. november 24. 7:26

A 47. héten, azaz november 16-22. között 62 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 17 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Ember Csilla törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 2319 bejelentést kaptak.

November 16-án Csongrádba vonultak ki a tűzszerészek, mivel a helyi uszodában egy darab AO-10 bombát találtak. A Lakatos Sándor főtörzsőrmester vezette járőr a központi gyűjtőbe szállította.

Két nappal később, november 18-án Salgótarján külterületén akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek. Az Ember István őrnagy vezetésével helyszínre küldött járőr egy darab 15 centiméteres, magyar rombológránátot azonosított a 2304-es út mellett, amelyet a központi gyűjtőbe szállítottak.

November 20-án Budapesten, a XXII. kerületben egy darab bolgár nyeles kézigránátot találtak. A Volter József főtörzsőrmester vezette járőr a robbanószert a Gyár utcai étterem udvaráról a központi gyűjtőbe szállította.

Címkéktűzszerész