Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Brave Warrior 2015 – konferencia az őszi gyakorlatról

Szöveg: Vaszily Judit főtörzsőrmester |  2015. március 11. 16:08

Nemzetközi konferenciát tartottak a napokban Budapesten, az MH Kiképzési és Doktrinális Központban az ősszel megrendezendő „Brave Warrior 2015” elnevezésű gyakorlat szervezésével kapcsolatban.

1595989248

A konferencia − amit Szpisják József dandártábornok, a központ parancsnoka nyitott meg − fő témája a szeptember 17. és október 30. között megrendezendő „Brave Warrior 2015" elnevezésű gyakorlat kiinduló adatainak véglegesítése volt. A gyakorlat sikeres végrehajtása érdekében a magyar szervezőkön és a részt vevő katonákon kívül fontos szerepet kapnak az Amerikai Egyesült Államok, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna, Románia, Horvátország, Ausztria, valamint Montenegró és Macedónia felajánlott erői is.

1595989248

A törzsgyakorlás résztvevői egy fiktív szcenárió alapján végrehajtott, nemzetközi összetételű zászlóaljharccsoport összekovácsolására törekszenek majd. Ennek érdekében úgy építették fel a gyakorlatot, hogy a résztvevők – a válságkezelő műveletek keretén belül − képesek legyenek különböző teljes spektrumú műveletek végrehajtására, nappali és éjszakai körülmények között. A célkitűzéseikben szerepel még, hogy fokozzák a törzs- és parancsnoki munka hatékonyságát, valamint javítsák az interoperabilitási és együttműködési képességeket a résztvevők között.

1595989249

Fotó: Tóth László