Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bruce – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. december 7. 14:53

Ha azt mondom, Nagy László főtörzszászlós, akkor a Magyar Honvédségen belül is a legtöbben csak keresgélnek emlékeikben: ismerik-e valahonnan ezt a nevet? Ha viszont azt mondom, Bruce, akkor itthon és Iraktól Afganisztánig, Olaszországtól Fort Benningig mindenki arca felderül, és számtalan közös történetet idéznek fel máris.

1596024330
Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred vezénylőzászlósát, Nagy László főtörzszászlóst ugyanis mindenki csak e néven ismeri – ismeri el – itthon és néhány földrész megannyi országában.

Kivételes pályafutás: meg sem kísérlem, hogy mindegyik állomására rákérdezzek – könyvet lehetne írni róluk. Ezért csak a szolgálatát meghatározó legfontosabb momentumokról – néha hónapokról, évekről – beszélgetünk, sokszor csapongva. Némi kitérő után 1996-ban kezdődött a „nagy menetelés" az MH 88. Gyorsreagálású Zászlóaljnál, majd folytatódott annak jogutód alakulatainál, az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljnál, az MH Béketámogató Kiképzőközpontnál, és még számtalan hazai és külföldi katonai szervezetnél, parancsnokságon. Jöjjenek tehát az élmények, benyomások.

A ma már okleveles hadi- és biztonságtechnikai mérnök 1991-ben végzett a Szolnoki Katonai Középiskola és Kollégiumban. Ám mégsem valamelyik katonai főiskolára jelentkezett, hiszen első beosztását az MH Szolnoki Repülőműszaki Főiskola kiképzőszakaszának parancsnokaként látta el.

További részletek a Magyar Honvéd magazin december 9-én, pénteken megjelenő számában!