Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Brüsszelben ülésezett az EU Katonai Bizottsága

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága |  2020. július 10. 20:01

Brüsszelben ülésezett július 9-én az Európai Unió Katonai Bizottsága. A magyar delegációt Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka vezette.

1596082122

A májusban videokonferencia-rendszeren levezetett informális megbeszélés folytatásaként csütörtökön rendezték meg az EU katonai bizottsági ülését Brüsszelben, amelyen a tagállamok a legmagasabb szintű katonai vezetőkkel képviseltették magukat. A magyar delegációt Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka vezette.

Az EU Katonai Bizottságának ülésén az uniós tagállamok vezérkarfőnökei a hagyományosnak tekinthető napirendi pontokban tájékoztatást kaptak az Európai Unió égisze alatt folyó műveletek helyzetéről, az EU Katonai Törzs által a tárgyidőszakban elvégzett koncepcionális fejlesztési és kidolgozói feladatokról.

A találkozón különös hangsúlyt kapott a COVID-19 járványhelyzet kapcsán szerzett tapasztalatok és az EU-NATO együttműködés helyzetének megvitatása, illetve a migrációs válság miatt az Európai Uniót érintő kihívások kezelésének megtárgyalása is.