Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Büszkeség az elmúlt huszonöt év

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2016. október 18. 18:45

Katonáink kiválóan megfelelnek a mai kor támasztotta követelményeknek – hangsúlyozta dr. Benkő Tibor vezérezredes a XXV. Katonanemzedéki Találkozón, Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK) október 18-án, kedden.

A Honvéd Vezérkar főnök köszöntőjében úgy fogalmazott: a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) büszke lehet az elmúlt huszonöt esztendő teljesítményére. Hozzátette: az aktív katonáknak nyugállományú bajtársaik felé két kötelességük van, mégpedig a köszönet és a tisztelet.
„Tőlük tanultuk meg, mit jelent a hazaszeretet, a honvédség, és a bajtársiasság. A nyugállományú katonák közül nagyon sokan még nyolcvanéves koruk felett is a honvédelem ügyének szentelik életüket" – húzta alá dr. Benkő Tibor vezérezredes.

1596021654

A Honvéd Vezérkar főnök ismertette a résztvevőkkel a Magyar Honvédség legfontosabb jelenlegi feladatait is. Mint mondta, nagyon lényeges a katonaállomány illetményének, ruházatának és technikai eszközeinek folyamatos fejlesztése. Kiemelte: hazánknak elsősorban a saját érdekében kell mélyítenie országvédelmi képességeit. Felhívta a figyelmet arra, hogy hazánk védelme érdekében, katonáink a határainkon több mint egy éve állnak helyt – ugyanúgy, miként tették azt például 2013-ban, az évszázad árvizénél is.

A Katonanemzedéki Találkozó alkalmából dr. Benkő Tibor vezérezredes elismeréseket adott át. Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a BEOSZ elnöke pedig emléktárggyal köszönte meg a Honvéd Vezérkar főnöknek a szövetség folyamatos támogatását.

1596021654

Fotó: a szerző felvételei