Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Célegyenesben a felkészülés

Szöveg: honvedelem.hu / MH BHK |  2014. április 30. 9:40

A „Somlyói Fokos 2014” elnevezésű szimulációs gyakorlatot − ami az MH 25. Klapka György Lövészdandár 1. lövészzászlóaljának bázisán megalakított zászlóaljharccsoport törzsvezetési gyakorlása volt − Várpalotán, az MH Bakony Harckiképző Központ Szimulációs Gyakorló- és Kiképző Központjában rendezték meg április 23−24-én.

1595971215
Szimulációs gyakorlaton vett részt a tatai lövészdandár törzse

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár törzse − kiegészülve a légierő szakembereivel −, valamint a fegyvernemi modulelemekkel kiegészült zászlóaljharccsoport törzse egy támadó harcfeladat vezetését gyakorolta a várpalotai szimulációs központban.

A kétnapos törzsgyakorlás az utolsó állomása volt a CREVAL-ellenőrzésre való felkészülésnek. A gyakorlattal egy időben a tatai dandár katonái már építették a tábort a gyakorlótéren.

Horváth Gábor dandártábornok, a tatai dandár parancsnoka, a gyakorlat vezetője szerint a „Somlyói Fokos 2014" jó alkalom a harccsoport vezetésének arra, hogy gyakorolja feladatait, javítsa hiányosságait − még a terepen végrehajtandó valós feladat végrehajtása előtt.

1595971215
A „Somlyói Fokos 2014" jó alkalom a harccsoport vezetésének arra, hogy gyakorolja feladatait

A zászlóaljharccsoport következő megmérettetésére már a terepen, valós körülmények között kerül sor, ennek során már a Bakony szélsőséges időjárása, terepviszonyai és az alárendeltek valós tevékenysége is befolyásolják majd a parancsnok döntéshozatalát.

1595971215
A zászlóaljharccsoport következő megmérettetésére már a terepen, valós körülmények között kerül sor

Fotó: Pintér László