Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Célra tarts, tűz!

Szöveg: Takács Vivien |  2016. március 6. 8:18

Harmincnégy csapat vett részt a KatonaSuli Országos Légfegyveres Lövész Kupa döntőjében, amelyet március 4-én rendeztek meg Gödöllőn. A versenysorozat célja a honvédség és a lövészsportág népszerűsítése volt.

1596009919

A versenyzőket elsőként a rendezvény házigazdája, Ferenczi Ferenc köszöntötte. „Büszke vagyok arra, hogy részt vállalhatunk nemzetünk ifjúságának polgári, szellemi, hazafias nevelésében" – hangsúlyozta a HM Armcom Kommunikációtechnikai Zrt. vezérigazgatója.
Szabó Zoltán alezredes köszöntőjében elmondta, hogy a lövészsport egészen a kezdetektől, 1896 óta szerepel az olimpiák programján. Magyarország az elmúlt évtizedekben több rangosabb versenyt is rendezett.

„A napokban ismét nagyszabású megmérettetésnek adtunk otthont, hiszen az elmúlt héten fejeződött be Győrött, a negyedik hazai szervezésű tízméteres Európa-bajnokság, amelyen a magyarok három olimpiai kvótát is lőttek" – részletezte a HM Társadalmi Kapcsolatok Hivatal kiemelt főtisztje.

Az alezredes elmondta, hogy a Honvédelmi Minisztérium is elkötelezett a fiatalok honvédelmi nevelésében, egészséges fejlődésének segítésében, a tehetségeket felkutató rendezvények és versenyek szervezésében, támogatásában. „A lövészet mint sportág és a honvédelem szorosan összetartozik, mindegyik támaszkodik a másikra és merítenek is egymásból" – hangsúlyozta. Hozzátette: a lövésszakkörök működtetésének és ennek a versenysorozatnak is az a célja, hogy a katonasulis diákokkal megismertesse a sportlövészetet, kikapcsolódási lehetőséget nyújtson számukra, továbbá új reménységekből álló bázist biztosítson a lövész versenysport és a honvédelem számára.

Végezetül a kiemelt főtiszt külön köszönetet mondott a verseny házigazdájának a lőtér működtetéséhez nyújtott segítségéért, illetve köszönetét fejezte ki a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének (Hososz) és a Török Ignác Gimnázium Gödöllői Diáksport Egyesületének, amiért közreműködtek a rendezvény megszervezésében, lebonyolításában.

1596009920

Az egész napos versenyen azok a csapatok indulhattak, akik már korábban megnyerték a KatonaSuli Légfegyveres Házi Lövész Kupát, illetve azok a második helyen végzett csapatok, akik a házi versenyen az országos szintnek megfelelő csapatátlag-köregységet nyújtottak.

A délutáni órákra kialakult a lövészkupa csapat és egyéni végeredménye is. Nőknél a Rudnay Gyula Szakközépiskola csapata végzett az első helyen. Második helyezést ért el a Kecskeméti Szakképzési Centrum. A dobogó harmadik fokára a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium lánycsapata állhatott.

Férfiaknál a dobogó legfelső fokára a Gödöllői Református Líceum ‘A’ csapata lőtte fel magát. Második helyezést ért el a Rudnay Gyula Középiskola csapata, míg harmadik a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium fiúcsapata lett.

1596009920

A csapatok mellett a legjobb hat egyéni versenyzőt is díjazták. A legeredményesebb női versenyző Stircz Vivien, a Rudnay Gyula Középiskola tanulója lett, míg a fiúknál a kupát Jakab Kristóf vehette át, aki a Gödöllői Református Líceum diákja.

1596009920

Fotó: Tóth László

CímkékKatonaSuli