Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Családi horgászverseny Balatonakarattyán

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2017. május 4. 18:47

Idén is sokan vettek részt a hagyományos balatonakarattyai horgásztalálkozón, április utolsó szombatján. Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK) által szervezett versenyen katonák, honvédségi dolgozók, és helybeli horgászok indultak a legjobbnak járó serlegért.

1596031517

Nem volt egyszerű dolga a horgászoknak a versenyen. Úgy tűnt, a halak idén más program után néztek, így csak alig akadt a horogra néhány. Pedig a versenyzők mindent technikát kipróbáltak, hogy megtöltsék a haltartót. A jó hangulatú, baráti megmérettetésen azonban nem is ezen volt a legnagyobb hangsúly. Családok, baráti társaságok pakoltak ki kora reggel a partra, és töltötték együtt a napot.

A szervezők idén egy külön programmal is készültek: a strandi filagóriában egy halászati kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők, és tudhattak meg érdekességeket Pintér Józseftől a balatoni halászatról és a térség történetéről.

1596031517

A gyermekek sikeres versenyt tudhatnak maguk mögött, hiszen a snecik szép számmal akadtak a horgokra. A tavalyi győztes, Varga Csanád 78 fogásával idén is verhetetlennek bizonyult, mögé 72 hallal felzárkózott Varga Szabina, őt pedig Botos Zsófia Dorka követte.

A felnőttek versenyét Varga Attila nyerte, második helyezett – tavalyi helyét megtartva – Ács-Gergely Sándor lett, harmadik pedig Csóti Péter. Csapatversenyben az első helyen a SZÁK-VB végzett, második a Csinda Team, harmadik a Ba-Be Go csapat lett.

A díjakat Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka adta át a győzteseknek.

1596031517

Fotó: a szerző felvételei