Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatjáték

Szöveg: Snoj Péter |  2018. augusztus 18. 7:25

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái által szervezett honvédelmi tábort leginkább a csapatmunkára nevelés és az igencsak komoly megpróbáltatások leküzdéséhez szükséges erőnlét elérése jellemezte. Az egyhetes program során a fiatalok gyakorlatias ízelítőt kaptak a debreceni katonák hétköznapjaiból.

1599191852
Az alakulat hajdúhadházi gyakorlóterén végrehajtott feladatokat a tábor szervezői úgy alakították ki, hogy azok a legélethűbben jellemezzék és mutassák be a lövészdandár katonáinak képességeit.

1599191853
A tábor utolsó napjaiban a tizenkét és tizennyolc év közötti fiatalok kis, négy fős csoportokba osztva járőrversenyen vettek részt, ahol a diákok nem csak egymással szállhattak versenybe, de számot is adhattak megszerzett tudásukról, táborvezetőik előtt.

1599191853
A különböző foglalkozások között méltán népszerű volt a paintball lövészet és a gyakorló – gumi – gránátdobás, de az ifjak lelkesen hajtották végre a testedző és erőpróba jellegű feladatokat is.

Összességében elmondható, hogy a honvédelmi tábor minden programpontja arról szólt, hogy a gyermekeket csapatjátékra nevelje és megismertesse velük a közös siker örömét.

1599191853
Fotó: a szerző felvételei