Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatlátogatáson az Acélkockák

Szöveg: MH 86. SZHB |  2020. június 28. 14:52

Az MH Légi Vezetési és Irányítási Központnál útvonalkövető altiszti tanfolyamon lévő hallgatók – szakmai felkészítésük részeként – az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra látogattak, hogy tapasztalatokat szerezzenek az ott végzett munkáról.

1596081380

Az Acélkocka Altisztképzési Rendszer szakképzésein résztvevők a csapatgyakorlat időszakában – a légierő haderőnemhez tartozó alakulatok meglátogatásával – nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is megismerhetik szakmájuk szépségeit.

1596081380

A Szolnokra érkezőket dr. Koller József dandártábornok, az alakulat parancsnoka fogadta, majd a bázis megbízott vezénylőzászlósa, Budavári Ádám törzszászlós tartott előadást az alakulat múltjáról, jelenéről, valamint Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program katonai szervezetet érintő vonatkozásairól is.

A látogatók részt vehettek a bázis gyakorló repülésén, bepillanthattak a hangárban folyó munkálatokba, megfigyelhettek egy feladatvégrehajtást a JTAC (előretolt repülésirányító) szimulátorban, valamint felmehettek az irányítótoronyba, hogy onnan szemléljék meg a repteret és az irányítási műveleteket, majd végül megismerkedhettek a bázison működő harcászati taktikai szimulátorral is.

1596081381