Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatlátogatásra érkeztek

Szöveg: Zsigmond Réka |  2016. június 2. 16:59

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyamának hallgatói a napokban Budapestre, az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központba látogattak.

1596014461

A csapatlátogatásra érkezőket Szilágyi Csaba ezredes, az alakulat parancsnoka fogadta, majd bemutatta a központ fő feladatait. „Alakulatunk egyik alaprendeltetése, hogy biztosítsuk a parancsnokok számára a műveleti területen élő civil lakossággal, a helyi hatóságokkal, a kormányzati és a nem kormányzati szervekkel, valamint a nemzeti és a nemzetközi szervezetekkel történő együttműködés kiépítését és fenntartását. Emellett a lélektani műveletek alkalmazásával hatást gyakoroljunk a politikai és katonai célkitűzések elérését befolyásoló célcsoportok szellemi beállítottságára, magatartására, viselkedésére" – mondta a parancsnok.

A vendégek ezt követően előadásokat hallgattak meg a CIMIC és PSYOPS tevékenységekről.

1596014462

A látogatás végén Balogh Norbert főtörzsőrmester és Varga József főtörzsőrmester mutatott be egy univerzális kihangosító berendezéssel ellátott PSYOPS autót, ami műveleti területen különféle zárt és szabadtéri rendezvények, tömegtájékoztatási, hangosítási feladatok biztosítására alkalmas.

Fotó: a szerző felvételei