Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatünnep a tűzszerészeknél

Szöveg: dr. Markovics Zita főhadnagy |  2017. július 3. 15:39

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred (MH 1. HTHE) csapatünnepe alkalmából tartottak állománygyűlést a budapesti Irinyi János laktanyában.

1596035447

Csurgó Attila ezredes, az MH 1. HTHE parancsnoka megköszönte az alakulat minden dolgozójának a kitartó, áldozatos és olykor erőn felüli munkát. Beszélt a 2016 július elsején történt tragikus tűzszerészbaleset utáni nehéz időszakról, s az egymásra figyelés, az összetartás, a bajtársiasság fontosságáról.

A parancsnok elismerően szólt a tűzszerészek mindennapi, veszélyekkel teli, ám magas színvonalú tevékenységéről. Kiemelte a Robbanóanyag-kereső Kutyás Műveleti Század katonai és társadalmi rendezvényeken való sikeres szereplését, a Hadihajós Alosztály színvonalas kiképzési rendezvényeit, a rájuk váró hazai és külföldi gyakorlatokon való részvétel fontosságát.

1596035447

Az ünnepségen dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök és Huszár János altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka által adományozott emléktárgyakat Csurgó Attila ezredestől vehették át a jelenlévők. A parancsnok által adományozható elismerések átadása mellett Csurgó Attila ezredes tartós külföldi szolgálatba helyezése miatt elköszönt Kürti Dezső alezredestől, az alakulat parancsnokhelyettesétől.

Az ezred csapatünnepe arra is jó alkalmat adott, hogy leleplezzék B. Nagy Tibor, az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál önkéntes műveleti tartalékos őrmesterként szolgáló katona alkotását. Az Út a fény felé című festményt a tavaly július elsején elhunyt Balázs Ádám, Juhász Attila, Kozár Gábor és Rózsa János Nándor posztumusz hadnagyok emléke ihlette.

1596035447

Fotó: Ivanyik Alexandra