Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeres vizsgát tettek a motoros rendészek

Szöveg: Markovits Szilvia őrmester |  2017. július 3. 16:46

Kéthetes motoros technikai képzésen vett részt az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) három katonája. A tanfolyamot a rendőrséggel közösen végezték el az Országos Rendőr-főkapitányság nagytétényi kiképző központjában. A vizsgát megtekintette Mergancz Sándor dandártábornok, az alakulat parancsnoka is.

Az MH KRK feladatai között szerepel a menetoszlopok, valamint a delegációk kísérése. Ezek során megkülönböztető jelzéssel ellátott gépjárművel vezetik fel, illetve zárják a konvojt. A feladatok gyorsabb és biztonságosabb végrehajtását motoros rendészekkel lehet elérni.

1596035448

A tanfolyam alatt Széles Róbert törzsőrmester, Uhlár Pál törzsőrmester és Magyar Zoltán szakaszvezető professzionális szintű oktatóktól sajátíthatták el a különböző technikákat. A kéthetes tanfolyam alatt volt részük zárt pályás gyorsasági képzésben, hosszú távú vezetésben, terepmotorozásban, különböző nehézségi szintű akadályok elkerülésében, vészfékezési, valamint manőverezési technikák megismerésében.

A technikai képzés mellett egészségügyi foglalkozáson is részt vettek a katonák, ennek során kifejezetten a motoros balesetek során keletkező sérülések ellátását gyakorolhatták. A közlekedés pszichológiai oktatáson pedig megismerhették a motoros szolgálatra való felkészülés, a figyelem és az összpontosítás módszereit.

1596035448

A sikeres vizsga után Széles Róbert törzsőrmester elmondta: az elmúlt két hétben az oktatók segítségével megismerhették a saját gyengeségeiket, korlátjaikat, amelyek által a személyes fejlődésük sokkal dinamikusabb és eredményesebb volt. Európa legkiválóbb kiképzőitől tanulhattak, és lehetőség esetén több képzésükön is részt vennének.

Fiedor Ferenc, a képzés vezetője hangsúlyozta: a katonák nagyon ügyesek voltak, hamar elsajátították az újdonságokat.


Fotó: a szerző felvételei