Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatünnep az MH Logisztikai Központban

Szöveg: Hegedüs Anita |  2019. június 27. 8:02

Idén ünnepelte megalakulásának hatodik évfordulóját az MH Logisztikai Központ, amely egyben a katonai alakulat csapatünnepe is. Ez alkalomból ünnepi állománygyűlést és egész napos programsorozatot rendeztek a báró Hazai Samu laktanyában.

1599204482
Az ünnepi állománygyűlésen Csinga Mihály ezredes, az MH Logisztikai Központ megbízott parancsnoka köszöntötte az egybegyűlt vendégsereget, valamint az MH LK és az alárendelt katonai szervezeteinek személyi állományát. Az ünnepségen részt vett Schmidt Zoltán dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága logisztikai haderőnemi szemlélője, illetve Kaposvári László dandártábornok, az MHP Logisztikai és Gazdálkodási Csoportfőnökség csoportfőnöke. Továbbá megjelentek az együttműködő társ fegyveres és rendvédelmi szervek, a hivatali, az oktatási, az egyházi intézmények, a nyugállományú egyesületek valamint a civil gazdasági szervezetek képviselői is.

1599204482
Csinga Mihály ezredes beszédében értékelte az eltelt egy év történéseit, az állomány kitartó és eredményes szakmai munkáját: „Mindannyian, akik itt vagyunk kapcsolódunk és kötődünk a katonai logisztikához, benne élünk nap, mint nap, rajtunk is múlik a jelene és jövője" – fogalmazott, majd felidézte az elmúlt hat évet, amely alatt a központ a logisztikai szakterület feladatrendszerének fontosságához méltó szintre került, egy valós képességekkel rendelkező katonai logisztikai szervezetté alakult, amelyre büszkeséggel kell tekinteni.

Csinga ezredes utalt arra is, hogy hamarosan új fejezet kezdődik a katonai szervezet életében: „Az MH Logisztikai Központ hamarosan a múlt részévé válik, jelenleg egy új szervezeti rendre való áttérés időszakában vagyunk. Meggyőződésem, hogy hivatástudatuk és szakmaszeretetük jó alapot biztosít a jövő feladatainak sikeres végrehajtásához." Végül megköszönte a teljes személyi állomány, valamint az együttműködő szervezetek áldozatkész munkáját.

1599204483
Az ünnepség folytatásában az MH Logisztikai Központ csapatzászlaja egy hatodik zászlószaggal gazdagodott, amelyet Szabadszállás Város Önkormányzata és a Honvéd Nyugdíjas Klub adományozott. A felkötött zászlószalag az évek óta tartó kiváló, töretlen kapcsolatot és együttműködést szimbolizálja a Logisztikai Központ, valamint Szabadszállás városa és nyugdíjas-egyesülete között. Ezen a napon a laktanya névadójára, báró Hazai Samu vezérezredesre, egykori honvédelmi miniszterre is emlékeztek, akinek mellszobránál elhelyezték a megemlékezés koszorúit. Az ünnepi állománygyűlés az MH Altiszti Akadémia Zenekarának „gyepshow"-jával zárult. A csapatünnep főző- és sportversennyel, valamint különféle kulturális programokkal folytatódott, a színpadon zenés-táncos műsorszámok követték egymást.

1599204483
Fotók: Gajda Fanni Anna