Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Csapatünnepük Nándorfehérvár dicsőségét élteti”

Szöveg: Ónodi-Bán Nikolett főhadnagy |  2018. július 24. 19:38

Fennállásának második évfordulóját ünnepelte az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) július 20-án, pénteken, Budapesten, a Zrínyi Miklós laktanyában.

1599190864
„A múlt a jövendőnek tükre" – idézte beszédében Kossuth Lajost Szabó László dandártábornok, az MH HFKP megbízott parancsnokhelyettese. Hangsúlyozta: a különböző haderőkben a katonai szervezetek egy-egy patinás korszaka és az ahhoz kapcsolódó hagyományok megtartása emeli az ott szolgálók, harcolók öntudatát, büszkeségét, így járul hozzá a közösség építéséhez. „A parancsnokság csapatünnepe, július 22-e egybeesik a nándorfehérvári diadal évfordulójának napjával. Az európai, nemzeti és keresztény értékrend adja az alapját a katonai szolgálatnak, ami a szervezetet képviselő jelképeken is visszaköszön. Ilyen például a parancsnokság karjelzése, amely elemeiben azt a korszakot idézi, amikor a Magyar Királyság hadereje Hunyadi János vezetésével sikeresen tartotta fel az országra támadó Oszmán Birodalom előretörését, így az alakulat napja egyúttal a tisztelet kifejezése a példaképül választott nagy hadvezér felé" – mondta.

1599190865

Az MH HFKP létrehozásának fő oka az volt, hogy egy kézben legyen a toborzás, valamint, hogy kidolgozza, kialakítsa és felügyelje a területi alapon szerveződő önkéntes tartalékos rendszert. A fiatal alakulat kétéves fennállása alatt sok sikert tudhat maga mögött. A parancsnoksághoz kapcsolódik az évről évre egyre népszerűbb Honvédelmi Tábor, a Magyar Honvédség karrieroldala, a továbbfejlesztett Tapasztalat Feldolgozó Adatbázis és a területvédelmi tartalékosok kiképzése is.

1599190865

A tábornok az ünnepi állománygyűlés alkalmával elismerését és köszönetét fejezte ki a parancsnokság teljes személyi állományának a magas színvonalon elvégzett tisztességes munkájáért, pozitív hozzáállásért, amit mindennap tesznek.  A csapatünnep alkalmából nyolcan kaptak elismerést.

1599190865

Fotó: a szerző felvételei