Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dandártábornoki elismerés

Szöveg: Szilágyi István főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. január 13. 14:53

Baráth István dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka a gödöllői Szent István Egyetem „Gépészmérnöki Kar Tiszteletbeli Professzora” címet vehette át dr. Kátai László dékántól az egyetem aulájában megtartott kari diplomaosztó ünnepségen január 10-én, pénteken.

1596074882

A gépészmérnöki kar életében immár hagyomány, hogy a legjelentősebb rendezvényén ismeri el a kar érdekében kiemelkedő teljesítményt nyújtók munkáját.

Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ (MH LK) korábbi parancsnokaként – a honvédelmi miniszter 2019. március elsején nevezte ki az MH HFKP élére – több éven keresztül  támogatta az egyetem és az MH LK közötti magas színvonalú szakmai és tudományos együttműködést. Koordinálásával létrejött a két szervezet közötti oktatási és tudományszervezési megállapodás, valamint jelentős támogatást nyújtott a 2017 szeptemberében – több mint 120 vendég részvételével – Budapesten megrendezett Nemzetközi Terep-Jármű Rendszerek Tudományos Egyesület (angol nevén: International Society for Terrain-Vehicle Systems – ISTVS) konferenciájához.

A felsoroltakon túl az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi docense jelentős mértékben hozzájárult a gépészmérnöki kar gazdasági és társadalmi elismertségének növeléséhez.

1596074882