Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Diákok mérték össze erejüket Pákozdon

Szöveg: Bencsik Ágnes főtörzsőrmester |  2014. november 12. 17:40

November 6-án rendezték meg Pákozdon a Honvédelmi Kötelék versenysorozat Fejér megyei fordulóját.

1595982358

Oláh László, a Honvédség és Társadalom Baráti kör székesfehérvári szervezetének titkára beszédében elmondta: büszkeséggel tölti el, hogy a Katonai Emlékpark ismét egy olyan rendezvény méltó helyszínéül szolgálhat, amelynek révén a gyerekek megismerkedhetnek a történelem egy kis szeletével, a nemzeti emlékhelyen pedig a hadtörténelem is élményszerűen jelenik meg a versenyzők előtt.

1595982359

A versenyt Koronczai Tibor alezredes, a MH. 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnok-helyettese nyitotta meg, és felhívta a tanulók figyelmét a kitartás, a küzdés és egymás segítésének fontosságára. Tóth Csaba alezredes, a Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (HKNYP) 3. Katonai Igazgatási Központ parancsnoka elmondta: a vártnál többen jelentkeztek a versenyre, hiszen tizenhét, 9-12. osztályos tanulókból álló csapat nevezett be a megmérettetésre.

A pákozdi domboldalban nyolc állomást alakítottak ki, ahol a tanulók megbirkózhattak a katonai totó, a távbecslés, a lövészet, a tájfutás, a fegyveres váltófutás, az egészségügyi ismeretek, a kézigránátdobás és az akadály pálya nyújtotta kihívásokkal.
A verseny végeztével dr. Petrin László, a Fejér megyei Kormányhivatal főigazgatója nyújtotta át a helyezést elért versenyzőknek az okleveleket és a vándorserleget, majd sok sikert és szerencsét kívánt a versenysorozat 2015-ös döntőjéhez.

1595982359


Fotó: a szerző felvételei