Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Diplomatáknak tartott előadást a honvédelmi miniszter

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2017. február 28. 13:32

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, a 2017. évi tavaszi misszióvezetői értekezleten tartott előadást február 28-án, kedden Budapesten.

1596028257

A honvédelmi miniszter a misszióvezetők előtt tartott majdnem egyórás előadása elején a romló biztonsági környezetről, az egész Európát érintő biztonságpolitikai kihívásokról, valamint az ezek megoldásához szükséges lépésekről beszélt.

A migrációs válsághelyzet és a terrorfenyegetettség kapcsán a honvédelmi miniszter azt hangsúlyozta, hogy szükséges és nélkülözhetetlen a Magyar Honvédség képességeinek fejlesztése.

A tárcavezető a diplomaták előtt úgy fogalmazott: „Szükség van arra, hogy megvédjük Európa biztonságát, gyermekeink és unokáink jövőjét. Éppen ezért a nemrégiben elindított honvédelmi és haderő-fejlesztési program, a Zrínyi 2026 lehetővé teszi számunka, hogy Közép-Európa meghatározó hadseregévé váljunk."

1596028257

Dr. Simicskó István előadása során azt is kiemelte, hogy az elmúlt 25 év legátfogóbb és legösszetettebb fejlesztése indult el a Magyar Honvédségnél, amely program részeként a toborzás, a korszerűsítés és a fejlesztések mellett katonáink megbecsülése és az elődeink előtt való tisztelgés is meghatározó.

1596028258


Fotó: Dévényi Veronika