Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Díszpolgári cím

Szöveg: Honvéd Vezérkar |  2015. augusztus 20. 16:55

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök augusztus 20. alkalmából díszpolgári címet vett át Tiszalök önkormányzatától, amelyet a város Polgármesteri Hivatalában, ünnepi külsőségek között Gömze Sándor polgármester adott át. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.

1595998886
1595998886
Benkő vezérezredest az önkormányzati testület javasolta a kitüntetésre, mint Tiszalök város szülöttét, aki életművével, a honvédelemért végzett tevékenységével, szakmai életútja, hazai és nemzetközi elismerései, kitüntetései által, a haza szolgálatáért végzett példaértékű tevékenységével a város hírnevét gyarapítja.

A Honvéd Vezérkar főnök válaszbeszédében megköszönte a kitüntetést, és hangsúlyozta: a város és a hozzá kötődő emlékek mindig kiemelt jelentőséggel bírtak élete során, büszkén vállalta és hirdette születési helyét, hiszen gyermekkorát, ifjúkorát töltötte itt. Máig tartó, maradandó emlékeket őriz iskolájáról, tanárairól, a tőlük kapott intelmekről és „útravalókról", amelyekért örökre hálás marad. Ugyanakkor hozzátette, hogy a személyét érintő kitüntető címeket, elismeréseket, nem érdemelhette volna ki a mindenre kiterjedő, gondoskodó szülői neveltetés és a támogatást, biztatást nyújtó családi háttér, valamint a katonák kiváló munkája nélkül. Mindazok az elismerések, amelyeket eddig kapott, a személyes munkán és erőfeszítésen túl bizony nekik is köszönhetők. Mindemellett e cím és az eddig elért eredmények nemcsak a múlt érdemeinek elismerését, de iránymutatást és kötelezettséget is jelentenek a jövőre nézve.

A Honvéd Vezérkar főnök végezetül azon kívánságának adott hangot, hogy a jövőben sok olyan szülöttje legyen a városnak, akik a településért végzett munkájukkal, példaértékű életútjukkal gyarapítják Tiszalök város jó hírnevét. Ezért a díszpolgári címmel együtt járó pénzösszeget felajánlotta a fiatalok oktatását támogató Tiszalöki Iskolás Gyermekekért Közalapítvány javára.

1595998886