Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Villám után a Mennydörgés

Szöveg: Bán Nikolett hadnagy |  2015. augusztus 20. 15:24

Augusztus 15-16-án rendezték meg Magyarország leghosszabb, megállás nélküli futóversenyét, amelyen tizennyolc egyéni versenyző és harminckét csapat indult el. A versenytáv 252 km volt a Deseda-tó 14 kilométeres kerékpárútján, így összesen tizennyolc kört kellett teljesíteni. Az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred két, egyenként tizenkét fős csapattal nevezett Boconádi Villám és Boconádi Mennydörgés néven, és a biztosításban is aktív szerepet vállaltak.

1595998884

A korai kezdés és a kezdeti nagy meleg sem szegte a csapatok kedvét attól, hogy megtegyenek mindent annak érdekében, hogy méltóan képviseljék a logisztikai ezredet. Már az első körök megtétele után érezhető volt, hogy a két csapat nem csak résztvevője a versenynek, hanem kategória-szinten is komoly eséllyel pályázhatnak a dobogó bármelyik fokára.

Fogytak a körök, gyűltek a kilométerek, egy percre sem pihentek a futócipők. Az éjszakai órák sem a pihenés pillanatai voltak, hiszen a verseny nem állt le. Nem pihent a futó, aki fejlámpával világítva küzdött, nem pihent a társ, aki a váltóponton várt türelmetlenül, és nem pihent az sem, aki már letudta a részére kiszabott távot, hiszen ő szurkolt a csapattársnak, a többi csapatnak és hatalmas tisztelettel nézte azokat, akik egymaguk vágtak neki a távnak. A távnak, amelyet végiggondolni is sok, és igazából túlélni kellett, nem lefutni.

1595998885

A Boconádi Villám végül 23 óra 35 perc 29 másodperc alatt, a Boconádi Menydörgés 23 óra 41 perc 10 másodperc alatt teljesítette a távot, így kategória szinten a 2. és 3. , az összesített versenyben a 7. és 8. helyezést érték el.

A futócipők azonban továbbra se pihenjenek, hiszen a logisztikai ezred idén is megrendezi a Deseda-félmaraton versenyét szeptember 25-én. A versenykiírás és a nevezési lap megtalálható a www.hososz.hu oldalon.

1595998885