Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Doktoravatás és kitüntetések az egyetem napján

Szöveg: honvedelem.hu / uni-nke.hu |  2014. március 30. 9:16

4 professor emeritus, 1 magántanári, 1 címzetes egyetemi tanári, 3 címzetes egyetemi docensi címet, egyetemi kitüntetéseket, valamint az Egyetemi Doktori Tanács döntése alapján 13 tudományos fokozatot igazoló oklevelet adtak át március 28-án, pénteken az egyetem napján, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ünnepi szenátusi ülésén. Az egyetem díszpolgára címet dr. Fürjes Balázs kormánybiztos kapta, aki a Ludovika Campus beruházás kormányzati irányítója.

http://uni-nke.hu/hirek/2014/03/28/doktoravatas-es-kituntetesek-az-egyetem-napjan
1595969451
Prof. dr. Patyi András, az NKE rektora

„Az egyetem kapott önöktől ajándékokat: egy életutat, odaadást, teljesítményt, szeretetet" − szólt prof. dr. Patyi András az elismerésben részesültekhez. Az intézmény rektora a most avatott friss doktorokat arra biztatta, esküjüknek megfelelően tudományos munkájukkal öregbítsék alma materük, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a magyar tudomány hírnevét.

A rektor emlékeztetett: március 28. azért az egyetem napja, mert az intézményt létrehozó törvényt 2011-ben ezen a napon hirdették ki.

Az NKE-n kialakult az egyetemi lét a 2012. január 1-i indulás óta, amit a most avatott doktorok is bizonyítanak. Patyi András beszédében szólt arról is, hogy az intézményi honfoglalás részeként március 31-én adják át a felújított Ludovika-főépületet, mely az egyetem új központja lesz.

1595969451
Szászi Gábor alezredes

„A PhD-fokozatot szerzettek doktori címükhöz más-más úton jutottak el, ám egyikük sem nélkülözhette családtagjaitól és az egyetemtől azt a támogatást, melyet kutatómunkájukhoz kaptak" − mondott köszönetet Szászi Gábor alezredes a doktorrá avatottak nevében. A doktorrá avatással a kutatók útkereszteződéshez értek, ám nem veszíthetik szem elől, hogy a kutató emberi és szakmai kötelessége is megoldást keresni az útjába kerülő tudományos problémákra − tette hozzá Szászi Gábor alezredes.

1595969451
A doktorrá avatottak

Fotó: uni.nke.hu