Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Drakula utolsó tánca

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. július 2. 19:55

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes új bemutatója, a Drakula utolsó tánca című tánc-szín-játék az erdélyi vámpírgróf történetét dolgozza fel.

1596016206

A klasszikus Drakula történettől eltérően a táncegyüttes meséje egy erdélyi falu magyarok és románok lakta vidékén játszódik, ahova furcsa vándor-mutatványosok érkeznek. A környéken félelem tölti el az embereket a vérszomjas vámpírról szóló hírek hallatán; férfiak szerelmüket, apák lányaikat féltik a titokzatos vámpírtól, aki mágnesként vonzza magához a megbűvölt asszonyokat, és szívja el éltető, friss „energiájukat". Az öreg és örökké kiéhezett „vérszívó vámpír" fiatal nők friss vérétől nyer mindig új energiát, s válik maga is fiatallá; legalábbis ideig – óráig…

A darab rendezője, koreográfusa, Zsuráfszky Zoltán – aki egyébként Drakula gróf szerepében is látható – nagy hangsúlyt fektet az erdélyi népzene csodálatos és sokszínű dallamvilágára, valamint az Erdélyben élő népek táncainak egyedülálló virtuozitására. Az előadásban közreműködik még Keresztes Ildikó és Novák Péter is.

A darabot először Szegeden, a Szabadtéri Játékokon – július 8-án és 9-én – majd Esztergomban, augusztus 17-én nézhetjük meg.

Fotó: Váradi Levente