Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Égő autó eloltásában segített a katona

Szöveg: Bencsik Mónika hadnagy | Fotó: Bátri Viktor |  2019. december 1. 6:59

Egy égő autó eloltásában segédkezett november 29-én, a kora reggeli órákban Agárdi László őrvezető, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred fővárosi zászlóaljának gépjárművezetője a 4-es főút gyorsforgalmi szakaszán.

1596072738

Agárdi őrvezető a 4-es főút gyorsforgalmi szakaszán egy égő autóra, mellette pedig három integetve segítséget kérő fiatalra lett figyelmes. A katona azonnal megállt és saját gépjárművében lévő porral oltóval megkezdte a tűz oltását, egy szintén az esetet észlelő kamionsofőr közreműködésével sikerült megfékezniük a lángokat. Az őrvezető ezt követően saját eszközeivel áramtalanította az autót, megelőzve ezzel az esetleges elektromos zárlat miatt kialakuló, újabb tüzet.

Agárdi őrvezető több balesetben nyújtott már segítséget, legutóbb néhány héttel ezelőtt, Kelebián egy súlyos fejsérült, idős urat látott el, aki elektromos robogójáról leesve az út mellett feküdt. Agárdi László 2014 óta szolgál a Magyar Honvédség kötelékében, a pályája elején elvégezte a harctéri életmentő tanfolyamot, amelyet évente megújít, tudását pedig, amikor szükséges, használja is. Mint mondja, a katonák nem azért viselnek egyenruhát, hogy elijesszék az embereket, hanem hogy merjenek tőlük segítséget kérni. Tüzet első alkalommal oltott élesben, de ez sem okozott nehézséget, hiszen gépjárművezetőként az autótűz megfékezése is kötelező ismeret.