Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Égő autót oltottak bocskais katonák az M5 autópályán

Szöveg: Cs. Sárkány Beáta hadnagy |  2016. szeptember 6. 13:15

Szolgálati úton Kecskemét felé tartott szeptember 6-án reggel az MH 5. Bocskai István Lövészdandár két katonája, Manzák Attila törzszászlós és Varga Zsolt szakaszvezető, amikor egy füstölgő autóra figyeltek fel az M5 autópályán, nem messze a szatymazi pihenőtől.

1596019248

„Láttuk, hogy nagyon füstöl egy autó az út szélén, és mellette valaki integetve próbál segítséget kérni az autósoktól. A helyszínre érve láttuk, hogy egy hattagú olasz család autója gyulladt ki. Azonnal megkezdtük a gépjármű áramtalanítását és oltását, ezt követően pedig segítséget hívtunk, értesítettük a katasztrófavédelmet az esetről"- mondta el a törzszászlós.

A tűzoltók és az illetékes szervek tíz percen belül kiérkeztek a helyszínre. Közben a katonák biztonságba helyezték a családot, a gyerekeket pedig beültették a katonai járműbe.

Manzák Attila törzszászlós a 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj vezénylőzászlósaként épp egy vezénylőzászlósi konferenciára tartott, ahonnan ugyan elkésett, de bajtársával, Varga Zsolt szakaszvezetővel segített egy bajbajutott családon.