Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy focipályán kezdődött

Szöveg: Faragó Fanny |  2017. október 28. 12:13

A Magyar Katonai Logisztikai Egyesület megalakulásának 10. évfordulója alkalmából tartottak ünnepi taggyűlést október 24-én, csütörtökön Budapesten, az MH Logisztikai Központban.

1596040541

Dobó Péter nyugállományú vezérőrnagy ünnepi beszédében az egyesület megalapítására emlékezett.  „A szakma szeretete, az elért eredmények féltése és a »logisztikus önérzet« motivált akkor bennünket. Visszatekerve az emlékezés filmszalagját, felvillan a Zách utcai objektum focipályája és egy sor ismerős arc, az eltökélt hozzáállás, az »ezt nem lehet veszni hagyni« hangulat. Kiscsoportos megbeszélések, hogyan tovább, majd ahogy egyre többen jelzik, csinálni kell egy szervezetet, ahol megőrizhetjük a katonai logisztika eszméjét. Papír indult körbe, aki gondolta, hogy társulna egy ilyen kezdeményezéshez, az aláírhatta a csatlakozási lapot. Ott helyben 41-en írtuk alá a jegyzéket, hogy kezdeményezzük és támogatjuk a Magyar Katonai Logisztikai Egyesületet megalakítását" – mondta a vezérőrnagy. 

Az egyesület tiszteletbeli elnöke beszéde végén büszkén tekintett vissza az elmúlt tíz évre. „Minden hibájával és eredményével együtt az MKLE egy elismert és szakmai körökben tisztelt szervezetté nőtte ki magát. Kívánom, hogy a következő kerek évfordulós ünnepet is együtt tartsuk meg, még több fiatal agilis taggal bővülve" – mondta.

1596040541

Az ünnepség alatt a szervezet elmúlt tíz évének történetéből összeállított diaválogatást vetítették. A képek az egyesület hazai és külföldi programjain, közgyűlésein és év végi vacsoráin készültek.

Az ünnepi közgyűlésen többek között részt vett Schmidt Zoltán dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnökének támogató helyettese, Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka, Baráth Ernő dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka, Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke, valamint dr. Pohl Árpád ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja.

1596040541

Fotó: a szerző felvételei