Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy hétvége, két rendezvény

Szöveg: Smidróczki Róbert főhadnagy |  2016. szeptember 29. 16:09

Két rendezvényen is részt vettek az elmúlt hétvégén az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) 2. Katonai Igazgatási Központ (2. KIK) katonái, akik a kitelepített toborzópontokon ismertették meg az érdeklődőkkel a Magyar Honvédségben vállalható szolgálati formákat.

„A mai nap az ünneplésé, de holnaptól végezzük tovább feladatainkat a katonai szervezetek feltöltése, a katonai képzésformák bemutatása, népszerűsítése és a fiatalok honvédelmi nevelése érdekében" – hangzott el Nagy Zoltán alezredes, a MH KIKNYP 2. KIK parancsnoka tájékoztatójában, szeptember 23-án, a debreceni toborzóiroda megalapításának 15. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen. A parancsnok nem a levegőbe beszélt, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a toborzók a rendezvényt követő hétvégén két eseményen is jelen voltak.

1596020716

Simonyi óbester, a legendás hírű huszártiszt életéről és munkásságáról minden évben kulturális rendezvényekkel és koszorúzással emlékezik meg a város. Az idei, egy héten keresztül zajlott 18. Debreceni Simonyi Napok programsorozatának részeként szeptember 24-én délelőtt családi napot tartottak, ahol a katonai toborzók − együttműködve az MH 5. Bocskai István Lövészdandár állományával − vadászgép-szimulátorral és fegyverzettechnikai bemutatóval várták az érdeklődőket. A hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal megszervezett családi napon kicsik és nagyok egyaránt megfordultak, akik a szimulátor kipróbálása mellett érdeklődve hallgatták a honvédség által kínált lehetőségekről szóló tájékoztatást, illetve vették kézbe a hatástalanított fegyvereket.

A következő napon már a Hajdúhadházi Káposztás Napok forgatagában lehetett megtalálni a lövészdandár, illetve a katonai igazgatási központ katonáit, akik a megyében nagy népszerűségnek örvendő rendezvényen is képviselték a Magyar Honvédséget. Az eseményen számos színes program várta a szép számmal kilátogatókat, melynek köszönhetően a katonák standjánál is folyamatos volt az érdeklődés.

1596020716

Fotó: a szerző felvételei