Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy könyv megjelenése mindig ünnep

Szöveg: Snoj Péter |  2016. április 9. 10:54

„Boda tábornok úr könyve valóban hiánypótló. Amellett, hogy általános tájékoztatást ad, nagyon fontos a történelmi áttekintése is, hiszen bemutatja, hogy az emberiséget folyamatosan végigkíséri az információszerzés igénye” – fogalmazott dr. Simicskó István április 8-án, pénteken Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

1596011487

A honvédelmi miniszter dr. habil Boda József vezérőrnagy „Szigorúan titkos!"? – Nemzetbiztonsági Almanach című könyvének bemutatóján hangsúlyozta: a most megjelent könyv témájában és elnevezésében is sokatmondó, hiszen „a titkosszolgálatok akkor tudnak jól működni, ha nem beszélünk róluk."

„Ha túl sokat beszélünk róluk, az a baj, ha túl keveset, az a baj, ez a könyv viszont pont egy kellő mértékű tájékoztatást ad arról, hogy a civil világ is lássa, hogy milyen munkát végeznek a világ titkosszolgálatai, hogy minél szélesebb körben garantálhassák országuk biztonságát" – mondta dr. Simicskó István.

1596011487

Az egyetem Ludovika épületében tartott könyvbemutatón prof. dr. Patyi András, az NKE rektora elmondta: a Rendészettudományi Kar dékánja a világ titkosszolgálati szervezeteinek munkáját és az információszerzés történetét tette megismerhetőbbé az olvasók számára. „Egy új könyv megjelenése mindig ünnep. Ennek a könyvnek nemcsak a témája és az összeállítása vonzó, hanem ebben egy tudós életút is megjelenik. Ráadásul egy olyan témakör kapcsán, amelyről ilyen összeszedett és összefoglaló munka még nem jelent meg" – fogalmazott a rektor.

A könyv két nagy részből áll. Az első a titkosszolgálat történetét tekinti át az ókortól napjainkig. A második rész pedig bemutatja a globális, regionális és nemzeti nemzetbiztonsági szervezeteket és azok működését.

A rendezvény végén a szerző köszönetét fejezte ki mindazok részére, akik segítették és támogatták könyvének elkészülését. A könyvbemutató dedikálással ért véget.

1596011487

Fotó: a szerző felvételei