Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyenruhás angyalok

Szöveg: Kovács Dániel |  2012. december 18. 17:27

Idén számos helyre nem a karácsonyi angyalok, hanem katonák viszik az ünnepi hangulathoz nélkülözhetetlen fenyőfát. A tűlevelűekkel megrakott katonai teherautó december 18-án, kedden reggel indult útjára az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Petőfi laktanyájából.  A rendhagyó „szállítmányt”  mindenhol nagy örömmel fogadták.

A program keretét a Kossuth Rádió Adventi gondolatok című műsora adta, melyben Advent első vasárnapjától szentestéig ismert és elismert emberek osztják meg gondolatainkat a rádióhallgatókkal. A beszélgetések során vetődött fel a fenyőfa adományozás ötlete.

1595946629

És hogyan kerültek a fák a katonai szállítójárműbe? A műsorban részt vett dr.  Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök is, aki felajánlotta: a  fővárosban állomásozó MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái segítenek megoldani az adományok célba juttatását.
Az alakulat ugyanis rendelkezik olyan szállító eszközzel, amellyel mindenhova biztonságosan elvihető a karácsonyfának való.

Kedden délelőtt már meg is érkeztek a programban résztvevő, rászoruló fővárosi,  valamint vidéki intézményekbe. December 20-ig összesen tizenhat helyre szállítanak fenyőfákat a karácsonyi angyalokat helyettesítő katonák.

Fotó: Somogyi-Magyar Gréta

* * *

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök
Kossuth Rádióban elhangzott adventi üzenete: