Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyenruhás pedagógus – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. január 13. 13:40

A Magyar Honvédség első – és ez idáig egyetlen – női komendánsa Szolnokon szolgál. Jeszenyi Ildikó őrnagy illetékességi területe három megyére terjed ki. Felelős többek közt a katonai rendészek szolgálatellátásáért, ünnepek alkalmával a díszalegységek felkészítéséért, 340 bérlakás fenntartásáért, valamint a katonai tiszteletadás mellett történő temetések megszervezéséért.

1595985930
Édesanyja példáját követve Jeszenyi Ildikó is tanári pályára készült. A nyíregyházi főiskolán és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett diplomáival pár évig egykori középiskolájában tanított Tiszaföldváron, majd a felnőttek gondjait vette a vállára: közalkalmazottként a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon lett pszichológus.

Miután pedig elvégezte a Kossuth Lajos Tudományegyetem mentálhigiénés szakát, majd a rendőrtiszti főiskolát, 1996-ban rendőr hadnaggyá léptették elő.

– A főkapitány személyi titkáraként dolgoztam. Kiváló munkatársaim voltak, de családi okok miatt mégis egyenruhát váltottam: kértem az áthelyezésemet az akkori Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Repülőtiszti Intézetéhez – idézi fel hivatásos tiszti pályájának kezdetét Jeszenyi Ildikó.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin január16-án, pénteken megjelenő számában!)