Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyiptomi delegáció látogatott a Honvédelmi Minisztériumba

Szöveg: Varga Bernadett zászlós |  2016. január 28. 17:58

Egyiptomi delegáció látogatott a Honvédelmi Minisztériumba január 27-én, szerdán. A nyolctagú küldöttséget – amit Mahmoud Shawky Ahmed vezérőrnagy, az egyiptomi légierő parancsnokhelyettese vezetett – Szpisják József dandártábornok, az MH Kiképzési és Doktrinális Központ parancsnoka fogadta.

1596007857

A látogatás célja az MH KDK Doktrinális Elemző-Értékelő Osztály munkatársaival tervezett megbeszélés volt, amely során a haderők tudományos kutatásért felelős szervezetei közötti együttműködés lehetőségeit térképezték fel.

A delegációt Mező András alezredes, osztályvezető-helyettes tájékoztatta a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhelyének rendeltetéséről, feladatairól és kapacitásairól. Ezt követően a Magyar Honvédség valamennyi tudományos szellemi műhelyéről átfogó tájékoztatást nyújtott, kiemelve valamennyi kutatóhely azon képességét is, mely számot tarthat az egyiptomi partnerek érdeklődésére.

1596007857

A tájékoztató után a küldöttség kérdéseire dr. Besenyő János ezredes, osztályvezető válaszolt, aki a tudományos együttműködés további lehetőségeit és formáit ismertette. A találkozó végén kialakult eszmecsere során az egyiptomi delegáció érdeklődést mutatott a konkrét tapasztalatcserére, oktatási együttműködésre is.

1596007857

A megbeszélésen elvi megállapodás született arról, hogy egyiptomi szakemberek publikációkat fognak küldeni a Honvédségi Szemle angol nyelvű különszámában, a Defence Review-ban történő közlésre.

A Honvédelmi Minisztériumban tett látogatásuk során az egyiptomi delegáció tagjai találkoztak dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettessel is.

1596007857

Fotók: Krasznai-Nehrebeczky Mária