Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egymilliárd forintot meghaladó Európai Uniós támogatásból valósul meg a Magyar Honvédség katasztrófavédelmi eszközparkjának újabb fejlesztése

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2018. augusztus 10. 12:30

Az Európai Unió Kohéziós Alapja (KA) támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával, létrejött a KEHOP-1.6.0-15-2018-00027 azonosítószámú, „A Magyar Honvédség katasztrófavédelemmel összefüggő beavatkozási képességének fejlesztése II.” című projekt, mely tervezetten 1,35 milliárd forint Európai Uniós támogatás mellett, 1,74 milliárd forint teljes költséggel fog megvalósulni. A fejlesztésnek köszönhetően a Magyar Honvédség még hatékonyabban és még magasabb színvonalon nyújthat segítséget a természeti katasztrófák elleni védekezésben, valamint a károk felszámolásában.

A projekt célja hozzájárulni az éghajlatváltozás hatásai miatt szükséges magasabb minőségű katasztrófavédelmi rendszer kialakításához, ezzel támogatva az érintett lakosság élet és vagyonbiztonságának megerősítését. A projektben megvalósuló fejlesztések a vízi és földi szállítási, földmunka, daruzási, műszaki mentési, áramellátási és tábori elhelyezési kapacitások megújítását és bővítését szolgálják. Ezen képességekre minden katasztrófahelyzetben szükség lehet, ahol sérül és javításra, újjáépítésre szorul az infrastruktúra, illetve a lakosság otthona elhagyására kényszerül.

A beruházás keretében a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis – mint kedvezményezett szervezet – a honvédelmi ágazat katasztrófahelyzetek, elsősorban árvíz elleni védekezésben való közreműködéséhez szükséges eszközfejlesztést hajt végre. A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében valósul meg, és tervezetten 2019. december végéig befejeződik.

További információ:

Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis
Cím: 1163, Budapest Újszász utca 37-39.
Honlap: www.ket.hm.gov.hu/palyazatok
http://www.szechenyi2020.hu